Fase 8 heeft nog net zo’n dorps gevoel

Fase 8 is nieuw, en eigenlijk ook weer niet. Want waarom veranderen wat goed is aan de zeven voorgangers? De afwisselende opzet, de variatie in woningtypen, de ruimte voor groen in de wijken?

Precies. Stuk voor stuk ingrediënten die ook fase 8 weer tot zo’n geliefde woonplek maken. Elke fase is slechts enkele tientallen woningen groot. Daardoor voelt Koningskwartier niet als een grote, anonieme uitbreidingswijk. Nee, het is een heel ander gevoel dat u hier ervaart. Dorps, dat is het goede woord.

Die variatie vindt u in fase 8 ook weer terug. Keuze bijvoorbeeld uit twee typen eengezinswoningen, met beukmaten van 5,40 meter (type Isabella) en 6,00 meter, mét veranda (Letizia). Wonen in een eengezinswoning kan zelfs heel exclusief aandoen, als u valt voor Mathilde met haar 7,20 meter breed. En is het privilege van halfvrijstaand wonen iets voor u? Philip heet de tweekapper in het plan, met 6,00 meter beukmaat.

Duurzaam, wat dacht u!

Terechte vraag: hoe zit het met de toekomstbestendigheid van uw nieuwe woning? Natuurlijk houdt Koningskwartier daar maximaal rekening mee. Gasleidingen komt u niet tegen in deze wijk van de toekomst. Een slimme warmte-koude-opslag in combinatie met individuele warmtepompen wel. In de winter haalt u er warmte mee naar boven, in de zomer koelt het systeem uw woning. En wel op de meest behaaglijke manier: met vloerverwarming.

De isolatiewaarde van alle woningen voldoet niet alleen aan de actuele eisen van de overheid, Koningskwartier gaat zelfs nog een stap verder. U woont er bijna energieneutraal, ook dankzij de zonnepanelen op het dak. Scheelt toch flink op uw energienota. En het geeft een goed gevoel, te weten dat u geen fossiele brandstoffen nodig heeft om er warmpjes bij te zitten.