Twee verschillende locaties, één en dezelfde uitstraling

Het zijn twee plekken op de kaart van Zevenhuizen: die aan de zuidkant, waar fase 8 het plan Koningskwartier compleet maakt, en het groengebiedje in de oksel van de Zuidplasweg en de Noordelijke Dwarsweg, het decor van Aan de Laan. Wat de twee locaties gemeen hebben is de invulling: groen, ruim en gevarieerd. En dan is het maar nét waar u graag wilt wonen: aan de groene rand van Zevenhuizen in Koningskwartier, of aan de rand van de bestaande bebouwing in Aan de Laan.

In acht fasen heeft Koningskwartier die zuidkant van Zevenhuizen een metamorfose gegeven. De nieuwe wijk ligt tegen de Zuidplasweg en de N219 aan, grenzend aan de polders. Het is het gevoel van buiten wonen, met toch alle voorzieningen van het dorp op fietsafstand. Nóg dichterbij die voorzieningen ligt Aan de Laan, dat vorm krijgt op de plek van een voormalig tuinbouwbedrijf. Steek de Zuidplasweg over en u bent al in de Dorpsstraat. 
 

Scholen, winkels, sportclubs

Als dorp tussen groot en klein in heeft Zevenhuizen z’n inwoners genoeg te bieden. Hier doet u gewoon in eigen dorp boodschappen. Hier kunnen de kleintjes gewoon naar de basisschool. En hier kun je gewoon je favoriete sport beoefenen. En dat kan ook kanoën, suppen, zeilen of surfen zijn, met zoveel water in uw ‘achtertuin’: niet alleen de Zevenhuizerplas, ook de Rottemeren die ermee in verbinding staan.

Over recreatiemogelijkheden gesproken

Recreatiemogelijkheden vindt u toch al meer dan genoeg in de omgeving. Pak de fiets en het Groene Hart van Holland ligt voor u open. Het strand van Nesselande is op fietsafstand. En om de hoek ligt nog zo’n groengebied waar de Randstad heel ver weg voelt: de Eendragtspolder, waar natuur en recreatie hand in hand gaan.

Vlakbij de grote steden

Natuurlijk profiteert u in Zevenhuizen ook van de strategische ligging ten opzichte van de grote steden. Rotterdam, Zoetermeer en Gouda zijn één voor één even dichtbij. De A12 en de N219 zijn snelle verkeersroutes als u verder weg wilt. En ook het openbaar vervoer is een optie. Neem buslijn 175 en u kunt naar Nesselande en Rotterdam-Alexander.