Dorp om de hoek, stad aan de horizon

Zevenhuizen is eigenlijk die plek die alles mee heeft. Je hebt er nog de gemoedelijkheid die je kent van een dorp. Compleet met het straatnaambordje dat die status bewijst: Dorpsstraat. In naam een dorp, met ondertussen met genoeg voorzieningen om het de zesduizend Zevenhuizers naar de zin te maken. En wat niet direct voorhanden is in eigen dorp, is een paar kilometer verderop wel te vinden. In ieder geval bij ‘grote buur’ Rotterdam.

Koningskwartier is zo’n wijk om jaloers op te zijn. Het gebied dat aan de zuidkant van het dorp is ontwikkeld wás groen en blijft groen. Door de royale opzet van het plan is er veel ruimte voor groen in de wijk. Tuinen zijn gemiddeld groot. En nu de wijk al zeven fasen oud is, is pas goed te zien hoe wonen en natuur samengaan in Koningskwartier.

Alle dagelijkse voorzieningen dichtbij

Vanaf uw aanstaande woning is het maar een klein stukje naar het dorp. Niet groot, wel gemoedelijk. Het winkelaanbod is meer dan toereikend voor wat u elke dag nodig heeft. En wat zo’n Dorpsstraat extra sfeervol maakt is dat u daar de boodschappen doet bij lokale winkeliers. Schoolgaande kinderen? Met twee basisscholen binnen de dorpsgrenzen hoeft u ook daarvoor niet ver weg. Ook typisch dorps: verenigingen die nog bloeien. Sport en cultuur, maar ook allerlei andere dorpsverenigingen die ‘thuis’ zijn in dorpshuis Swanla dat ook als theater dienst doet.

Strategischer kunt u niet wonen

Extra pluspunt van Zevenhuizen, in het bijzonder Koningskwartier: de locatie. Beter gezegd, de strategische locatie. De Zuidplasweg en de N219 liggen om de hoek. Vandaaruit is er een directe aansluiting met de A12 en de A20. Bus 175 heeft als bestemmingen Nesselande en station Rotterdam Alexander. En ook fietsen doet u er voor uw plezier. Fietspaden liggen vaak vrij van de weg. Dus ook nog eens veilig. Routes genoeg: Zevenhuizen ligt in een uitloper van het Groene Hart. De Rottemeren en de Zevenhuizerplas zijn aantrekkelijke bestemmingen om op twee wielen naar toe te rijden.